KPN stopt met vaste telefonie, heeft dit impact op mijn lift?

Vaste telefonie verliest steeds meer populariteit, zo blijkt ook uit de nieuwe veranderingen die KPN gaat doorvoeren. Vanaf 1 september 2019 vervallen namelijk enkele lijnen die KPN aanbiedt voor sommige liftinstallaties.

 

Hoe zit het precies?

De meeste liftinstallaties beschikken over een spreekluisterverbinding, een verbinding waarmee snel hulp kan worden ingeschakeld in het geval van opsluiting. Als de alarmknop in deze liftinstallaties wordt ingedrukt zal er een voorgeprogrammeerd noodnummer worden gebeld. KPN, de aanbieder van vaste telefonie, heeft besloten te stoppen met de PSTN Meervoudig en ISDN 1 en 2 verbindingen per 1 september 2019. Dit heeft gevolgen voor de liftinstallaties die op deze lijnen zijn aangesloten.

 

Wat betekent dit voor u?

De genoemde analoge lijnen komen te vervallen en zullen binnenkort niet meer werkzaam zijn. Vanaf dat moment zal de spreekluisterverbinding in uw liftinstallatie(s) niet meer werken. Werkt de spreekluisterverbinding niet, dan zal de liftinstallatie tijdens een keuring worden afgekeurd en moet deze worden stilgezet.

Wij adviseren u dan ook om liftinstallaties te voorzien van een GSM-module. Dit type verbinding is op dit moment de meest betrouwbare oplossing die verkrijgbaar is en dus een verstandig alternatief voor de analoge lijn. Een goede keuze voor de toekomst!

 

Heeft dit impact op mijn liftinstallatie(s)? 

Het is verstandig om het verbindingstype van het spreekluistersysteem te controleren. Afhankelijk hiervan, heeft u de volgende mogelijkheden:

  • PSTN Meervoudig: vanaf 1 september 2019 is dit systeem niet meer werkzaam. Ons advies: plaats een GSM-module.
  • ISDN 1 en 2: vanaf 1 september 2019 is dit systeem niet meer werkzaam. Ons advies: plaats een GSM-module.
  • ISDN 15/20/30: voor nu hoeft u geen stappen te ondernemen. Dit systeem blijft tot tenminste 2021 nog in de lucht. Ons advies: op termijn of bij defect een GSM-module plaatsen.
  • PSTN Enkelvoudig: voor nu hoeft u geen stappen te ondernemen. Dit systeem blijft voorlopig nog in de lucht. Ons advies: op termijn of bij defect een GSM-module plaatsen.
  • GSM-verbinding: u hoeft geen stappen te ondernemen. U bent voorbereid op de toekomst!

 

Succes! Heeft u nog vragen of twijfels? DLR Eurlicon ondersteunt u graag. Neem contact met ons op via 015 256 66 66 of per e-mail op info@dlr.nl.

DLR Eurlicon heeft ook alle expertise over renovatie of vervanging van roltrappen, gevelinstallaties en dakveiligheid.

Bent u benieuwd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust even contact met ons op.