Capaciteitsberekeningen

Capaciteitsberekeningen van liften

Bent u betrokken bij nieuwbouwprojecten of wordt uw pand grootschalig gemoderniseerd? Dan kan DLR Eurlicon u voorzien van de juiste keuzes omtrent de nieuwbouw liften.

Ieder gebouw is anders, met verschillende wensen en eisen ten aanzien van het beoogde gebruik, het aantal verhuurbare vierkante meters, de bezettingsgraad van verdiepingen en de plaats en capaciteiten van de liftinstallaties. De inrichting van een complex is bepalend voor de interne verkeersstroom van mensen. Daarom is het belangrijk om vanaf het eerste moment rekening te houden met de capaciteit van de liftinstallaties.

DLR Eurlicon voert capaciteitsberekeningen uit, waardoor wij in staat zijn om de benodigde capaciteit van de installaties in een gebouw te berekenen. Hierbij wordt het ambitieniveau van de klant bepaald en worden de overige wensen besproken. Welke wachttijden mogen er ontstaan voor de liften? Is er sprake van een piekdrukte, zoals bij kantoren, of is de toestroom heel geleidelijk?

Deze factoren spelen allemaal mee bij het berekenen van het juiste aantal en type liften.

Met deze gegevens kan DLR Eurlicon simulatiemodellen opstellen, waarmee wij met de juiste parameters een uitstekende analyse kunnen maken die u zal helpen bij de verdere inrichting van het complex.

DLR Eurlicon voert altijd diverse stappen uit om tot een weloverwegen analyse te komen:

  1. Het vaststellen van de gebouw-specifieke wensen en eisen
  2. Concept capaciteitsberekeningen/simulaties uitvoeren
  3. Het bespreken van de conceptsimulaties met de klant en aanpassen waar nodig
  4. Definitieve capaciteitsberekeningen/simulaties en rapportage

De capaciteitsberekeningen/simulaties worden uitgevoerd met behulp van het programma Elevate.

Bent u geïnteresseerd in een capaciteitsberekening of wilt u meer weten over deze dienst? Neem dan contact op met onze accountmanagers via 015-256 66 66 of laat onderstaand uw gegevens achter.

DLR Eurlicon heeft ook alle expertise over renovatie of vervanging van roltrappen, gevelinstallaties en dakveiligheid.

Bent u benieuwd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust even contact met ons op.