Renovatie gevelinstallatie en liften Churchillaan Utrecht

Een hoog en groot project!

In opdracht van Urban Interest, namens ASR, begeleidt DLR Eurlicon een renovatie van de gevelinstallatie op het dak en de 5 liften in Nova Building. DLR Eurlicon is ingeschakeld, omdat de gevelinstallatie sterk verouderd was en niet meer voldeed. De liften vertoonden regelmatig storingen of stonden buiten bedrijf. Het gaat hier om liften met 19 stopplaatsen en bestemmingsbesturing. De uitvoering wordt verzorgd door Fresh Maintenance (gevelinstallatie) en Schindler (liften).

 

Afgelopen mei vond de start van het project plaats. Voor de klant heeft DLR Eurlicon eerst een technische inspectie uitgevoerd. Op basis hiervan zijn een rapport en meerjarenbegroting opgesteld.
De gevelinstallatie is inmiddels geheel vervangen, waarbij de railbaan intact is gebleven. De succesvolle oplevering heeft donderdag 25 februari plaatsgevonden. Voor de 5 liften is besloten dat er bij 3 liften een deurrevisie uitgevoerd gaat worden. Verder wordt de besturing voorzien van nieuwe relais, frequentieregelaar en schachtinformatie. De andere 2 liften hebben een grote renovatie nodig. Dit houdt in dat er een nieuwe machine, besturing, cabinedeuraandrijving, vanginrichting en buffers komen en er vindt een deurrevisie plaats. Dit project start in maart en de oplevering zal later dit jaar plaatsvinden.

Na renovatie ontstaat er een 5-groep. Hiermee kan het hoge verkeersaanbod in het pand goed verwerkt worden.

DLR Eurlicon heeft ook alle expertise over renovatie of vervanging van roltrappen, gevelinstallaties en dakveiligheid.

Bent u benieuwd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust even contact met ons op.