DLR Eurlicon neemt deel aan het maatschappelijk zorgproject “Het BeterBoek”

Een ziekenhuisopname is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor hele jonge kinderen. Ze komen in een onbekende omgeving terecht en doen veel nieuwe indrukken op. Dat zorgt vaak voor angst en onzekerheid. Het BeterBoek helpt hierbij. 

Het BeterBoek is een educatieve uitgave, waarin het kind direct wordt aangesproken. Waar ben jij nu? Wie ontmoet je in het ziekenhuis? Waarom krijg je een bepaald onderzoek? Zo raken ze vertrouwd met de omgeving en wordt angst voor onderzoeken en behandelingen deels weggenomen. Een kind heeft in het boek ruimte om zijn eigen verhaal op te schrijven, zodat ze hun emoties en ervaringen een plek kunnen geven. Daarnaast is er plaats voor foto’s en berichten, waardoor thuis iets dichterbij lijkt te zijn. 

Het BeterBoek is er in 2 leeftijdscategorieën: 3-6 jaar en 6-9 jaar. Na de opname gaat het boek met de kinderen mee naar huis. Op die manier houden de kinderen een waardevolle herinnering aan hun tijd in het ziekenhuis.

Het BeterBoek is voor de kinderafdeling en dagbehandeling in het Franciscus Gasthuis en Vlietland te Schiedam en Rotterdam. Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden gratis Het BeterBoek uitgereikt! 

DLR Eurlicon heeft ook alle expertise over renovatie of vervanging van roltrappen, gevelinstallaties en dakveiligheid.

Bent u benieuwd en wilt u meer informatie? Neem dan gerust even contact met ons op.